hb logo dichteresvanoverijssel

Dichten voor gevorderden

unplash kopjes en papier 400


Wil jij graag nieuwe inspiratie en invalshoeken krijgen? Of heb jij al gedichten klaar en zijn ze nog niet helemaal naar je zin zijn en wil je daar graag aan werken? Of wil jij een steuntje in de rug omdat je schrijven heel fijn vindt maar er soms of vaak niet aan toe komt? In al deze gevallen is deze cursus geschikt voor jou.

Dit is de gevorderdencursus. Je bent gevorderde als je zin hebt om je af te vragen waarom een zin wel of niet werkt, en waarom een gedicht werkt, en ook als je gedichten hebt (of flarden van gedichten) waarvan jij denkt, hoe krijg ik dit tot een goed einde? Of hoe doe ik dat nou toch met dat afbreken van die zinnen, en die komma's of punten en wel of geen rijm? Er zijn geen (nooit) absolute antwoorden, maar wel veel openheid en nieuwsgierigheid en samen werken aan gedichten. 

We bespreken werk dat in de les ontstaat en werk (voor wie dat wil, hoeft dus niet) dat je eerder maakte en waarop je zit te broeden. We werken intens maar plezier staat altijd voorop. 

Maximaal zes deelnemers, zo hebben we veel tijd en aandacht voor eigen en elkaars werk en kan ik je persoonlijk begeleiden. Vijf dinsdagavonden, 13 september, 27 september, 11 oktober, 1 november, 15 november. Van 19.30 tot 21.30, inloop vanaf 19.00 uur. 167 euro all in (btw, koffie, thee en koekjes :-). In Deventer op de Van Hetenstraat. 

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding Dichten voor Gevorderden.  

donderdag 01 oktober 2015 14:57

Je moet eerst ingelogd zijn voordat je een reactie kunt plaatsen.

Poëzie gaat over het ontdekken van je eigen waarheid, daar geef ik graag les in op scholen, zowel basisschool als middelbare school. Grijnzende leerling: 'Dat was veel leuker dan ik van tevoren dacht.'