hb logo dichteresvanoverijssel

Heleen vertelt over haar reis zonder geld

Knipsel Heleen 2 ogen dicht 400 px

Ik ben geen heldin, dacht ik altijd over mezelf. Tot ik zonder geld op reis ging. Mijn man zette me af bij de oostgrens van Nederland (Duitsland) en ik wandelde naar het westen. In acht dagen lang trok ik zonder cent op zak door Overijssel . En ineens leek ik wel een soort heldin in de ogen van anderen. Stoer is het woord dat ik het meest heb gehoord. Ik weet nog steeds niet of het echt stoer was. Het heeft me wel diep geraakt. Ik ben omringd door liefde, en dat feit en het effect ervan hebben grote indruk op me gemaakt. Daar vertel ik u graag over. 

Daarnaast was er de praktische kant. Wat moet je vooral niet doen als je geen geld hebt, en wat helpt enorm? En hoe vond ik nou mijn bedden? En eten en drinken? Hoe is het om zomaar met Theo die je niet kent 's avonds op de bank voor de buis te zitten? En was dat hondje dat aan was komen lopen wel echt een zwervertje? Wat verandert er voorgoed in jezelf als je zo'n avontuur aangaat en waarom moet je zo'n avontuur vooral beleven en van je eigen dagen een avontuur maken?

Een verhaal over intuïtie, angst, gastvrijheid, engerds, een onverwachte gratis energiebron in het leven, honger, blaren, vertrouwen en innerlijke kracht. Het verhaal van iemand die stoerder was dan ze dacht, en er al tijdens de reis achter kwam dat de mensen die ze tegenkwam ook veel stoerder waren dan ze dachten. En juist dat was de redding van haar reis.

Hoe stoer bent u eigenlijk? En kunt u uw doel bereiken zonder geld? U ontdekt het tijdens deze lezing en hebt daarna voor lange tijd gespreksstof.

Geschikt voor: uw team, serviceclub, afdelingsdag, verjaardag, familiefeest en vereniging.
Kosten: in overleg
Tijd: naar wens op maat tussen de 30 en 90 minuten
Materiaal: een beamer is fijn omdat ik dan ook filmpjes en foto's kan laten zien
Boeken: via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 10 646 101
Het verhaal: kunt u lezen in het gratis e-book boek: Het Onbetwiste Midden. 

woensdag 04 maart 2015 09:28

Reacties  

Vrouwengilde glanerb 16-01-2016 16:44
Graag zou ik van u weten of het programma *STOER" ook zonder Beamer gepresenteerd kan worden, aangezien wij Vrouwengilde niet over een beamer beschikken, misschiendat u er inmiddels één heeft en welke kosten u hanteerd, voor een avondvullend optreden ca. 2 x driekwartier. t.b.v. Vrouwengilde glanerbrug voor het seizoen 2017/2018
Heleen 21-08-2015 13:58
Beste Marit, wat leuk dat je belangstelling hebt. Als je op mijn homepage kijkt, zie je 'Feestbundel' staan. Daaronder zit de link naar de website waar je hem kunt downloaden. Veel plezier ermee! (en als het niet lukt, schrijf het dan gerust hier nog even op!)
Marit 21-08-2015 13:26
Ik vind het heel interessant om uw e boek te leze?n het onbetwiste midden... Hoe kan ik dit downloaden

Je moet eerst ingelogd zijn voordat je een reactie kunt plaatsen.

Poëzie gaat over het ontdekken van je eigen waarheid, daar geef ik graag les in op scholen, zowel basisschool als middelbare school. Grijnzende leerling: 'Dat was veel leuker dan ik van tevoren dacht.'