hb logo dichteresvanoverijssel

Wie is Heleen

HeleenPortret-3517-3 Matthijs Hakfoort 600 pixels

Hi! Ik ben Heleen Bosma. Ik ben gefascineerd door de rechtstreeksheid waarmee poëzie ons kan raken. Wat jij leest in een gedicht, dat is wat mij interesseert. Als jij vertelt wat jij in een gedicht leest, kan ik werkelijk ervaren wie jij bent, en dat brengt jou en mij tegelijkertijd rust én inspiratie in deze mooie maar ook drukke wereld. Daarom breng ik je graag met de prachtige poëzie van de geweldige dichters en dichteressen in deze wereld bij je eigen rijkdom. Samen lezen we de sterren van de hemel. Je bent van harte welkom in één van de Dichter bij Dichters Poëziecafé's.

En houd je ook van schrijven? Of zou je best wel eens willen schrijven, maar weet je niet of je dat kan? Dan blijkt Dichter bij Dichters Poëziecafé een heel fijne lichte opstap. We schrijven geen gedichten, maar soms een los zinnetje, en dan is gedichten schrijven ineens heel laagdrempelig. Want gedichten lezen dat kan jij zeker, maar zelf schrijven ook. Je bent van harte welkom! Wil je meer informatie? Mail me gerust. 

Highlights 

Zelf schrijf ik gedichten vanaf mijn achtste jaar. Op de middelbare school stond ik eindeloos vaak met de slappe lach op de gang, maar ondertussen had ik wel twee geweldige docenten Nederlands die tussen al mijn gegiechel door mijn liefde voor poëzie ontdekten en aanwakkerden. Ik vond de weg naar de studie Nederlands en studeerde af op de poëzie van Karel Appel. Aansluitend werkte ik met veel plezier bij een uitgeverij en sinds vijftien jaar ben ik zelfstandig dichteres. De laatste jaren was ik Stadsdichter van Deventer 2009 - 2011 en Dichteres van Overijssel 2013 - 2015. Ik treed graag op en heb naast de realisatie van veel en diverse poëzieprojecten en publicaties, onder meer de dichtbundels Oostenwind en Het Onbetwiste Midden gepubliceerd. Onder bibliografie kan je highlights vinden uit mijn werk. 

Wil je mij bereiken? 

heleenbosma gmail.com
06 10 646 101
0570 634 934
ik spreek je graag

hb ebook blok01

Tijdens mijn reis zonder geld ontdekte ik wat de kans vergroot om als individu en als team op poëtische wijze je doel te bereiken. Een reisverhaal met vijf poëtische tips.