hb logo dichteresvanoverijssel

Eigenlijk ben ik een prinses

en toe mail. Waar ik heel vaak om moet lachen. Over optredens waar ik niet heen kan omdat ze op middelbare scholen zijn of aan de andere kant van het land, maar ik heb wel post van Tjitske Jansen. En heel fijn, de laatste post bevatte drie links naar interviews met haar. Smullen dus. Ik geef ze je zo even door.

En als je ook op de mailingslist wil, kan je hieronder bij de reacties je mailadres neerzetten (heb ik net bedacht) en geef ik ze in een net lijstje aan haar door. Dat kan dan vandaag en morgen (maandag), daarna haal ik ze weg zodat ze er niet onbeschermd staan. (Geen reply graag, want dan raakt mijn mail in de knoop, maar wel dus hieronder bij de reacties).

Verder moest ik zo vlak voor Koningsdag denken aan een gedicht van Tjitske Jansen, dat ik helemaal nergens kan vinden, dus ik kijk er tien keer overheen of heb hem simpelweg niet. Gelukkig vond ik de regel waar het om ging wel op deze site. Dit is hem, de allerlaatste regel uit een gedicht aan de koningin, nog uit het tijdperk vóór Maxima: 

heeft u wel eens op bed gestaan
met een deken om uw schouders
en gedacht: eigenlijk, eigenlijk
ben ik een prinses.

Daar kan je dan weer heel lang over nadenken.

En dan nu de links van Tjitske zelf:

De eerste: Wim Brands VPRO Boeken
De tweede: letteren@cetera
De derde: Passionate Platform

Veel kijkplezier!

dots blue 420px

Tjitske in Dichter bij Dichters

Nog maar een paar nachtjes slapen, dan komt Tjitske in Dichter bij Dichters. Vijf weken lang inspiratie opdoen aan de hand van haar gedichten, en dan Tjitske live op 5 juni in de morgen, in je eigen huiskamer of waar je maar wilt, namelijk online, waar je haar zelf vragen kan stellen. Wil je meedoen? Meld je dan aan op de site van Dichter bij Dichters.

Lichte Lentedichtlessen

En nog een bericht van een heel andere orde: Wil jij zelf dichten aan de hand van afwisselende opdrachten en kijken waar de inspiratie jou brengt? Ontdekken wat op dit moment jouw stijl en thema is? Wat er als vanzelf in jou opstijgt en het lentelicht wil zien? Dat kan in de reeks Lichte Lentedichtlessen 2015. Hier vind je er alles over.

En als je vrij hebt: Fijn lang weekend gewenst!

 Handtekening oranje 120 pix

zaterdag 25 april 2015 23:06

Reacties  

Heleen 29-04-2015 09:52
Goedele zei:
Als je wil en kan mag je mij bij haar op de mailing list zetten. Ze is zo buitengewoon fameus fabuleus geweldig.


Ha Goedele, ik heb je naam aan haar doorgegeven!
Goedele 27-04-2015 23:52
Als je wil en kan mag je mij bij haar op de mailing list zetten. Ze is zo buitengewoon fameus fabuleus geweldig.
Heleen 27-04-2015 07:52
[quote name="Goedele"] Dag Heleen, ik zou dolgraag het volledige gedicht over de koningin van Tjitske terugvinden.

Dag Goedele: Ik krijg net bericht van mededichter Jos van Hest: 'Het gedicht 'Beste koningin' van Tjitske Jansen, waarin bovenstaande regels voorkomen, staat in 'Wie heeft hier met verf lopen smijten' Querido's Poëziespektakel 3 (2010) op bladzijde 82.' Ik heb het zelf niet! En probeer inderdaad ook heel zorgvuldig om te gaan met de auteursrechten, ik vraag altijd toestemming voor het publiceren van een heel gedicht, wat ik soms ook doe (ik zal Tjitske vragen of ik het mag publiceren). Fragmenten mag wel. Succes met vinden van het gedicht!
Goedele 26-04-2015 22:37
Dag Heleen, ik zou dolgraag het volledige gedicht over de koningin van Tjitske terugvinden. Weet je waar ik het vinden kan? Wil/kan/mag je het niet online zetten?
Lieve groet,
Goedele

Je moet eerst ingelogd zijn voordat je een reactie kunt plaatsen.

hb ebook blok01

Wil jij je verrijken met poëzie?
Maar ben je druk? Doe mee met
Dichter bij dichters. Lees samen
wanneer jij wilt, online, en ontmoet 
de dichter/es online. Nu met Ester
Naomi Perquin. Zo gaat gedichten
lezen vanzelf.