Cursus inhoud
De start
Tips bij het begin van de cursus
0/1
De schrijfingangen naar de verhalen
Het is fijn en handig om deze tekst even te lezen, voor je gaat beginnen met schrijven. Je vindt er uitleg over de opbouw van de opdrachten en tips hoe jij fijn kan schrijven.
0/6
Levensverhalen schrijven
Over les

Het gaat er niet om om iets moois te schrijven. Het gaat er om om zo makkelijk mogelijk te schrijven. Dan kom je het dichtst bji jezelf. Of het mooi is of goed, is niet belangrijk en als het al belangrijk is dan is het dat pas op een later moment.

Maak je geen zorgen over de structuur van je stukje. Als het later anders moet zal je dat vanzelf ontdekken .Maak je als het je lukt, ook geen zorgen over het eind van je stukje. Je zult waarschijnlijk zien dat het ineens af is. En dan is er ook een natuurlijke slotzin. Misschien is dat even oefenen om je er niet druk over te maken maar als het lukt is dat fijn want dan ben je écht vrij aan het schrijven. Wil jij je er wel om bekommeren? Blijf dat dan vooral doen, dan past dat wellicht bij jou. 

Het gaat bij alle verhalen niet om het  verhaal, hoe gek dat ook klinkt, maar om wat het voor jou betekende. Dat is wat we boven water willen halen. 

Je hoeft dan ook geen mooie of bijzondere anekdotes in je hoofd te hebben. Als je de dingen vanuit jouw perspectief beschrijft (daar help ik je bij) is het vanzelf betekenisvol. 

Je mag op heel eigen manier met het cursusmateriaal omgaan. Sommige deelnemers lezen eerst alle opdrachten en kiezen dan steeds uit waar ze zin in hebben, anderen doen alles op volgorde (de meeste mensen), weer anderen lezen alleen de hoofdvraag, nog anderen maken juist alle vragen en maken daar weer meer stukjes over. Sommige mensen hupsen meteen door naar de voorbeeldbeginzinnen, anderen zien die voorbeeldbeginzinnen niet eens staan, sommige mensen gaan eerst een dag of een paar dagen broeden, anderen slaan meteen aan het schrijven. Het is écht allemaal goed en het is vooral interessant dat jij mag ontdekken wat jij fijn vindt. En misschien ontdek je niks, ga je gewoon beginnen, en vind je alles prima zo. 😉 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Oefenbestanden
Geen bijlagen gevonden
Geen bijlagen gevonden