Vervang eland

Vervang eland: Gedichten en bespiegelingen, 2021.
Vormgeving: Michelle Mulder
Reeks: Seizoenszaken, Rivierbochten en Vermoedens,
Prijs: 21 euro

In oktober 2021 verschijnt mijn nieuwste dichtbundel Vervang eland. Het is de eerste bundel waarin mijn vrije werk centraal staat. De bundel bevat meer dan veertig niet eerder gepubliceerde gedichten én meer dan veertig kleine bespiegelingen over de betekenis van creativiteit in mijn leven. In deze fragmenten blik ik terug op mijn creatieve leven, van vijfjarige tot nu. Als je de bundel via deze website aanschaft voor – 31 december 2021 – is een gratis online optreden bij de prijs inbegrepen. Onderaan deze pagina vind je alle informatie. 

Flaptekst:
Heleen Bosma vond haar weg als weiland-, rivier-, stads- en provinciedichteres. In deze bundel staan voor het eerst haar eigen vrije gedichten in het licht. Vervang eland bevat niet eerder gepubliceerd werk van de afgelopen twee decennia, waaronder zeven gedichten in de top honderd van meerdere Turing Gedichtenwedstrijden. Voorafgaand aan de gedichten beschrijft ze op geheel eigen wijze haar creatieve weg. Over kleine gebeurtenissen die je levensloop veranderen, schrijfsels in de la leggen, je moed terugvinden en een essentieel inzicht dat haar tot vrijer schrijven bracht. De combinatie van haar gedichten en de zeer persoonlijke reflectie op haar eigen creativiteit is uniek. Een bron van inspiratie voor iedereen die leest en schrijft. 

Bundel kopen

Er zijn drie mogelijkheden om deze bundel in handen te krijgen:

1. Stuur een mailtje naar heleen@heleenbosma.nl met:
– je naam
– straat en nummer
– postcode
– woonplaats
– aantal exemplaren 
– eventueel je 06-nummer.
Je krijgt een betaalverzoek, naar wens per mail of via whatsapp. De bundel gaat nog dezelfde dag op de post of wordt gebracht (fietskoerier Almar of Heleen ;-).

B. Via Boekhandel Praamstra Deventer, Lange Bisschopstraat 1. 

C. Via Bol.com (link volgt)

Gratis online lezing

Als je de bundel aanschaft via deze website (optie 1 bij Bundel kopen hierboven) voor 31 december 2021, krijg je de mogelijkheid een gratis online optreden bij te wonen. In de lezing (60 minuten) lees ik voor uit eigen werk, vertel over mijn creatieve pad, van heel jong tot nu (wat ging er vanzelf en wat ging er helemáál niet vanzelf) en laat gedichten zien die zijn uitgevoerd in het landschap of als kunstwerk. En natuurlijk kan je vragen stellen. 

Data: …1 .. 2 .. 3 .. 4 .. 5.. 

Optreden Vervang eland

In Vervang eland blik ik terug op het creatieve pad in mijn leven tot nu toe, en lees gedichten voor. Het creatieve proces, met alle valkuilen en gevoelens, is herkenbaar voor veel mensen. Het optreden kan naar wens in lengte kan variëren én kan zowel live als online plaatsvinden. 

Voor bibliotheken en literair café’s: boekingen graag via De Schrijverscentrale (Link)
Voor particulieren en leesclubs: via heleen@heleenbosma.nl (ook voor kleine groepen vanaf 5 personen)  

Workshop Vervang eland

Heb jij herinneringen aan je eigen creativiteit of creatieve pad? En hebben die herinneringen ook een speciale of vanzelfsprekende betekenis voor jou? Dat onderzoeken we in deze workshop. Een ontroerende en verrassende bijeenkomst voor beginnende en gevorderde schrijvers. Schrik niet omdat je denkt dat jij geen herinneringen hebt: altijd blijkt, je weet veel meer dan je denkt. Samen halen we herinneringen op en dan denk je bijna altijd: ”ohh jaaa, nu weet ik het ineens weer!”
* vanaf 5 personen (lengte: plm 90 minuten) 
* voor grote groepen (lengte plm 30 a 60 minuten)

Voor bibliotheken en literair café’s: 
boekingen graag via De Schrijverscentrale (Link)
Voor particulieren en leesclubs: via heleen@heleenbosma.nl (ook voor kleine groepen vanaf 5 personen)  

 

(Visited 919 times, 1 visits today)